F.A.Q.

Algemene vragen

1. Kan ik een spa uitproberen alvorens een aan te schaffen?

Dit kan u zeker. U kunt vrijblijvend een testsessie aanvragen via het contactformulier.

2. Wordt er een cover bijgeleverd?

De cover wordt standaard steeds meegeleverd en dit in dezelfde kleur als de door u gekozen omkasting.

3. Ik woon in een rijhuis. Hoe geraakt mijn bubbelbad in mijn tuin?

Onze standaard kraan heeft een bereik van 28 meter. Doorgaans is vrijwel elke plaatsing hiermee mogelijk. Zo niet voorzien we een kraan met een groter bereik.

4. Ik wens een bubbelbad op mijn terras (verdieping) te plaatsen. Kan dit?

Dit kan mits dat uw terras voldoende draagkracht heeft. Afhankelijk van het gewicht van het bubbelbad bekomt u een gewicht per m².

Raadpleeg uw architect om de exacte draagkracht te weten.

5. Moet ik een speciale ondergrond voorzien?

Ja, dit is noodzakelijk om de stevigheid van de structuur te garanderen. Bij voorkeur voorziet u best een 10cm dikke betonnen ondergrond die pas is. Contacteer ons indien u niet zeker bent over uw ondergrond.

6. Hebben de bubbelbaden een veiligheidssysteem?

Absoluut. De bubbelbaden meten continu de aanzuigkracht en de doorstroming van het water. Indien de pompen of de verwarming te weinig doorstroming krijgen zal de spa in veiligheid springen en dus volledig uitvallen. U zal een foutcode op uw bedieningspaneel zien verschijnen. Raadpleeg uw handleiding of contacteer uw dealer voor een oplossing.

7. Hoeveel garantie krijg ik op een Cal Spas?

Op vrijwel alle Cal Spas bubbelbaden geniet u van een garantie van maar liefst 5 jaar op de techniek en 10 jaar op de kuip/structuur/omkasting. Uitzonderingen zijn de Patio ROUND, Patio BALBOA en de Patio VISTA PZ-617TE. Op deze modellen geniet u van een garantie van 2,5 jaar op de techniek en 5 jaar op de kuip/structuur/omkasting. In sommige gevallen is de garantie op promo-bubbelbaden 2 jaar algemeen. Op gebruiksartikelen geldt geen garantie. Gebruiksgoederen zijn onderandere de cover, jets, draaiknoppen, kussens.

Technische vragen

1. Mijn bubbelbad is uitgevallen en start niet meer op. Wat nu?

Controleer eerst uw zekeringkast. Kijk na of de zekering aan staat. Blijft het probleem zich voordoen, neem dan best contact op met uw dealer en een gecertifieerd elektricien.

2. Er verschijnt een code op mijn bedieningspaneel. Wat wil dit zeggen?

Dit wil zeggen dat uw spa een fout gedetecteerd heeft. Raadpleeg uw handleiding om de juiste handeling uit te voeren. Lukt dit niet, neem  dan contact op met uw dealer en vermeld de specifieke foutmelding. Zij zullen u hierbij helpen.

3. Hoeveel verbruikt een spa?

Dit is afhankelijk van enkele factoren, zijnde: aantal pompen, type verwarming, ingebouwde spa, buiten –of binnenspa, modus, frequentie van gebruik, enzovoorts. Algemeen stellen we vast dat het gemiddeld verbruik tussen de € 1 en € 1,5 per dag ligt. Bij zwemspa’s ligt dit verbruik tussen de € 2 en de € 3 per dag. Dit kan variëren naargelang het gebruik.

4. Wat zijn de elektrische vereisten?

Dit is afhankelijk van uw spa. Doorgaans kan dit op 220V maar sommige spas dienen op 380V aangesloten te worden. Contacteer uw dichtsbijzijnde dealer om de exacte vereisten te bekomen van uw specifieke spa.

Vragen over onderhoud

1. Hoe vaak moet ik mijn waterkwaliteit controleren?

U controleert de waterkwaliteit van uw bubbelbad best elke week. Zo voorkomt u problemen met het water en voorkomt u onnodige handelingen of interventies..

2. Ik heb kalk aanslag op mijn kuip en/of jets, hoe los ik dit op?

Het is aangeraden om geregeld de kuiprand met de wondersponzen te kuisen.

Door elke week een dosis Defender toe te voegen voorkomt u kalkaanslag. Het is belangrijk de PH-waarde van het water op peil te houden. Indien de PH-waarde te hoog wordt zorgt dit ervoor dat kalk van het water wordt afgescheiden. Deze kalkafzetting ziet u op de kuiprand en/of jets en voelt als ruw aan. Bij kalkrijk water wordt aangeraden de PH-waarde iets lager te houden.

3. Wat is de levensduur van een filter?

Een filter gaat gemiddeld één jaar mee. Dit is echter afhankelijk van hoevaak je deze reinigt en hoe frequent het water onderhouden wordt.

4. Hoe reinig ik mijn filter?

Reinig uw filter elke week door hem goed uit te spoelen met bijvoorbeeld een tuinslang. Een aantal keer per jaar wordt aangeraden de filters in een bad te leggen met Filter Clean en deze een nacht te laten weken. Spoel de filters daarna goed uit en, voor het beste resultaat, laat u de filters volledig opdrogen vooraleer ze terug in uw bubbelbad te plaatsen.

5. Hoe bescherm ik mijn cover tegen UV en weersverschijnselen?

Gebruik Cover Care & Conditioner om uw cover te voeden. Dit verlengt aanzienlijk de levensduur en beschermt uw cover tegen alle weersomstandigheden. Zo voorkomt u dat de vinyl uitdroogt en gaat scheuren. Voor het beste resultaat voedt u uw cover minstens 2-3 maal per jaar.

6. Hoe vaak moet ik mijn water vervangen?

Gemiddeld dient dit om de 3 à 4 maanden te gebeuren. Dit hangt er vanaf hoevaak u de spa gebruikt. Wij raden aan uw water niet langer dan 5-6 maanden in uw bubbelbad te laten. Na deze periode zal uw water verzadigd zijn van alle producten. Veelal merkt u dan dat het afstellen van de waardes moeilijker verloopt.

7. Hoe reinig ik de leidingen van mijn bubbelbad?

Voor dat u uw water gaat vervangen verwijdert u de filter. Voeg een volledige bus JetClean toe en laat uw bubbelbad 3-4 maal een jetbeurt draaien. Uw bubbelbad heeft dan ongeveer een uur gedraaid en de leidingen gespoeld. U zal merken dat het water zeer hard gaat schuimen, dit is normaal. Haal het water uit uw spa dmv een dompelpomp en spoel goed na met de tuinslang zodat alle residu en schuimrestanten worden opgezogen door de dompelpomp.

8. Hoe hervul ik op een correcte manier mijn bubbelbad?

Haal de filter uit uw spa en steek de tuinslang in het filtercompartiment. Op deze manier worden eerst de leidingen gevuld en dan pas de kuip. Zo voorkom je lucht in de leidingen, en dus een foutcode op je bedieningspaneel.

9. Moet ik een afvoer voorzien om het water uit mijn bubbelbad te laten?

Neen, doorgaans gebruik je best een dompelpomp. Dit gaat sneller dan de standaard afvoer en zo kan je het water rechtstreeks naar de riolering pompen. Anderzijds kan u een tuinslang koppelen aan de voorziene afvoer van het bubbelbad.

 10. Mijn water geurt, waaraan kan dit liggen?

Kijk goed na dat de filter proper is en dat er voldoende chloor in uw water zit. Controleer ook de andere waarden. Het kan zijn dat het water te lang in het bubbelbad is en aan vervanging toe is.

11. Mijn water is troebel, hoe krijg ik het terug helder?

Voeg een goede scheut Bright & Clear toe aan het water en laat de jetpompen draaien. Het vuil zal samenklitten tegen de kuiprand en in het filtercompartiment. Schep dit systematisch uit uw bubbelbad en kuis de randen af. Herhaal indien nodig en controleer dat alle waarden kloppen.

12. Mijn water schuimt, waaraan kan dit liggen?

Veelal ligt de oorzaak bij badkledij dat met de wasmachine gewassen is. Doordat er zeepresten in het textiel achterblijven gaat dit schuim veroorzaken bij warm water en hydrostralen. Indien u met badkledij in uw bubbelbad gaat, zorg er dan voor dat deze telkens handgewassen zijn. Giet een scheut Foam Down recht op het schuim en het zal snel verdwijnen.

13. Hoe laat ik mijn kuip terug blinken?

Zorg er eerst voor dat uw kuip proper en droog is. Neem dan een droge doek en gebruik Fast Gloss om uw kuip in te vetten. Volg de instructies op de flacon en uw kuip zal terug blinken.

14. Hoe houd ik mijn water zo lang mogelijk helder?

Het is belangrijk om te douchen vooraleer u in uw bubbelbad gaat. Schoonheidsproducten zoals make-up, lotions, zonnecrème enz. veroorzaken een vetlaag op uw water. Indien uw bubbelbad in de tuin staat voorziet u best een voetenbadje naast de spa zodat er geen gras of aarde aan uw voeten hangt wanneer u in het bubbelbad stapt. Uiteraard is een goed wekelijks nazicht belangrijk.

15. Dient er een (jaarlijks) onderhoud te gebeuren?

Als je voor een onderhoudscontract kiest ben je zeker dat de belangrijkste zaken op tijd gecontroleerd en indien nodig vervangen worden. Zo verlengt u de levensduur van uw bubbelbad. Cal Spas biedt verschillende onderhoudsformules. Download de folder met alle formules of contacteer ons voor meer informatie.