About Cal Spas

CAL SPAS Anno 1978

Ontdek wat Cal Spas zo uniek maakt!

Cal Spas Jacuzzi

 

Het Cal Spas verhaal begon 34 jaar geleden bij een lokale beurs...
California Acrylic Industries was een zwembadfabrikant die in 1978 een manier zocht om zoveel mogelijk modellen tentoon te kunnen stellen op de beurs. Wat was de oplossing?
De oplossing was dus om miniaturen te maken van de grote acryl zwembaden. Dit leidde tot grote interesse en het bedrijf begon specifieke aanvragen te krijgen om hot tubs (spas of bubbelbaden) te produceren.

Naarmate de aanvragen stegen besliste men één jaar later om de productie van zwembaden stop te zetten en zich volledig te focussen op de bubbelbad markt. Op dit moment werd Cal Spas geboren!

Cal Spas begon met een beperkt aantal bubbelbaden, maar de populariteit groeide al snel. Enkele jaren later startte Cal Spas met de distributie van haar bubbelbaden op nationaal vlak. Dit succes leidde ertoe dat ze uit hun pand van 1.000m² groeide en verhuisd zijn naar een nieuw complex van bijna 93.000m² in Pomona, Californië.
Vandaag is Cal Spas een wereldwijd gerenommeerd merk in de wellness sector met een uitgebreid netwerk bestaande uit gespecialiseerde verdelers.

 

 

 

Cal Spas™ is al meer dan 10 jaar actief in de Benelux en maakt deel uit van de overkoepelende organisatie CS Leisure.
Dankzij onze eigen technische dienst en constante voorraad onderdelen kan u rekenen op de beste service.

CS Leisure staat met haar wellness merken Cal Spas™ en Reindeer™ sinds 2004 elk jaar op Batibouw. Dankzij ons groeiend succes zijn we in 2015 verhuisd naar een grotere stand van maar liefst 160m². Elk jaar zijn zowel onze dealers als onze klanten welkom op onze wellness stand om kennis te maken met onze bubbelbaden, zwemspas, barrel sauna’s en sauna’s op maat.

  

Vraag prijsofferte aan

CAL SPAS Benelux

Al meer dan 10 jaar een vaste waarde!

Cal Spas Bubbelbad

 

TITANIUM Verwarming

Cal Spas Verwarming

 

 

 

De Cal Spas WhisperHot™ Titanium heaters zijn uiterst duurzame verwarmingselementen voor uw bubbelbad. Titanium elementen zijn uiterst sterk en zijn tevens corrosiebestendig. Al onze spa heaters zijn 3.0KW verwarmingen.

 

 
 
 
Cal Spas bubbelbaden worden steeds 100% gefilterd. Wanneer de spa in circulatie mode draait zal de spa pomp op lage snelheid draaien. Dit zorgt voor de circulatie en de filtratie van het bad. De hoge snelheid van de jetpomp zorgt voor een diepgaande massage in de spa. Wanneer uw bubbelbad over een circulatiepomp beschikt zal deze pomp de filtratie op zich nemen. De circulatiepomp verbruikt amper 150W en heeft voldoende debiet om al het water door de filter te halen gedurende de filtratietijd. U bepaalt de filtratietijden van uw spa zelf. De filtratie van uw bubbelbad kan enkele uren per dag, tot 24u op 24u. Doorgaans hoeft uw bubbelbad niet voortdurend te filteren. Bij normaal en gemiddeld gebruik van de spa is het voldoende om het water van de spa een aantal uren per dag te laten circuleren. Zo hoeft ook de circulatiepomp geen 24u te draaien en bespaart u dus weer wat energie.

 

QUIET CLEAN™ 100% FILTRATIE

Cal Spas Pomp

 

PURESILK™ OZONATOR

Cal Spas Ozonator

 

 

 

De PureSilk™ ozonator dat in Cal Spas bubbelbaden geplaatst wordt doodt inmiddelijk bacteriën en minimaliseert het gebruik van andere chemicaliën. Dit wil zeggen dat u minder chloor moet gebruiken om uw spa water helder te houden.

 

 
 
Bij dit systeem zal het water in uw spa door twee systemen gereinigd worden. Het water passeert eerst langs de ozonator. Het reeds behandelde water passeert dan langs een UV-kamer waar het bestraald wordt met UV-licht. UV zuivering wordt veelal bij zwemvijvers gebruikt en gaat o.a. ook algenvorming tegen. Dankzij dit systeem heeft u nagenoeg geen chloor meer nodig. Een klein schepje chloor nadat u uw bubbelbad gebruikt heeft is voldoende om kristalhelder water te houden.

 

HYBRID SANITIZING
SYSTEM™

Cal Spas Sanitizer

 

ADJUSTABLE THERAPY SYSTEM™ (ATS)

Cal Spas ATS

 

 

 

Het ATS™ systeem van Cal Spas zit standaard in de Platinum™ bubbelbaden maar kan optioneel op enkele andere bubbelbaden gekozen worden. Het ATS™ systeem is exclusief te verkrijgen op een Cal Spas bubbelbad en zorgt voor een ongeëvenaarde massage. Dit systeem werkt door middel van een speciale jetpomp die in pulsen werkt. Deze pulsen zijn voorgeprogrammeerd in maar liefst 7 standen en u dus 7 verschillende massages biedt. Deze massagepomp werkt onafhankelijk van de andere spa pompen. Als u alleen in uw bubbelbad wenst te genieten van deze massage hoeven de andere pompen niet onnodig te draaien waardoor u geen onnodige energie verbruikt. De ATS™massage is makkelijk in te stellen met de aparte bediening die zich binnen handbereik van de massageplaats bevindt.

 

De jets in uw Cal Spas™ bubbelbad zijn steeds waterjets. Indien gewenst kan er een luchtkraan open gezet worden waardoor er lucht aan de waterstraal toegevoegd wordt. Dit zorgt voor een krachtigere massage en voor het bubbelend effect van uw water. Maar dankzij dit nieuwe systeem bepaalt u niet alleen óf er lucht toegevoegd wordt, maar hoeveel lucht er toegevoegd wordt. Aan de hand van de draaiknop, die zich bovenaan de kuip van uw bubbelbad bevindt, kan u traploos de intensiteit van de luchttoevoer bepalen om zo de gewenste kracht en massage te verkrijgen. De Aquatic Air™ Therapy is beschikbaar op een beperkt aantal bubbelbaden. 

 

AQUATIC AIR™ THERAPY (AAT)

Cal Spas AAT